Viikko 3 alkoi - tilannekatsaus


Couch 2 5K -juoksuohjelmassa alkoi eilen kolmas viikko. Pinkaisin illalla hulppeat kolme minuuttia putkeen, yhteensä juoksua tuli 9 minuuttia (1,5 min + 1,5 + 3 + 3). Vähän otti henkeen, kun sääolosuhteet painelivat pakkasen puolelle, ja kakkospätkällä huomaamattani heitin jo hölkän sijasta pykälää suurempaa vaihdetta silmään. Kolmospätkällä muistin tasoni ja ymmärsin hiljentää. Mutta homma etenee siis suhteellisen kivuttomasti.

Kiloja ei toistaiseksi ole karissut yhtään ja kiristävät vaatteet kiristää edelleen, mutta olo tuntuu ehkä muuten vähemmän tukkoiselta. Missähän päin ruppia himokuntoilijan elämä alkaa ensimmäisenä näkymään? Kaverin puolesta kysyn.

Välineurheilun puolella menee siten, että lenkeillä kulkee mukana lähes ikivanha Suunnon M4 -sykemittari sekä puhelin, joka piippailee kun on aika vaihtaa juoksusta kävelyyn ja toisinpäin.

Sykemittarilla seuraan ihan mielenkiinnosta lenkkien keski- ja huippusykettä, koska haluan nähdä että lukemat alkavat ajan myötä pienenemään. Samalla näen, paljonko käytän elämästäni aikaa kuntoiluun ja paljonko kaloreita jää lenkkipolulle.

Puhelimessa aikoja piippailee simppeli Interval Timer, johon ajastan sopivat juoksu- ja kävelypätkät.
Interval Timeriin pystyy kuitenkin säätämään vain yhden keston juoksupätkille ja yhden keston kävelypätkille. Nelosviikolla juoksuohjelmassa alkaa tulla enemmän vaihtelevuutta pätkien pituuksissa, joten täytynee etsiä joku monipuolisempi ajastin. Perusajastimien lisäksi puhelimeen olisi saatavilla liuta appeja, joilla juurikin tähdätään 5 km / 10 km / puolimaratonin / maratonin juoksemiseen.

Täällä mennään toistaiseksi perinteiseen tyyliin muistikirjan kanssa. Juoksuohjelman rungon kirjoitin ylös täältä.

Näin kolmen minuutin juoksijan näkökulmasta 5 km tavoite on vielä aika kaukana, mutta hei – vain kuuden viikon päässä! Kääk.

Ei kommentteja

Mitä tuumaat?