Intoilua puntarilla



Samalla tiellä ollaan edelleen. Jääkaappi täyttyy (ja tyhjenee) kasviksista, vettä kulauttelen jo aika tottuneesti lasin kerrallaan pitkin päivää ja – tadaa! – paino jatkaa tasaista laskua. Puntarilla ei tietysti tarvitsisi ravata päivittäin eikä viikoittainkaan, mutta olen niin innoissani niin ruoka- ja juomaremontista kuin sen vaikutuksistakin, että pyörähdän puntarilla varmaan kolme kertaa päivässä. Ihan vain toteamassa, että kyllä, tämä toimii!

Painoa on lähtenyt 3,5 viikon aikana suunninnilleen 3,5 kiloa, ja muutos on syntynyt kyllä ihan puhtaasti terveellisemmän ruokavalion myötä, koska liikuntaa en ole lisännyt. Liikunta on ollut lähinnä ulkoilua: pari reippaan puolen tunnin lenkkiä viikossa ja lisäksi hyötyliikuntaa, joka kyllä on ollut välillä tehokkaampaa kuin varsinaiset lenkit.

Terveellisempi ruokavalio ei edelleenkään tunnu vaikealta. Kasvisten myötä ruoka näyttää taivaalliselta ja vielä bonuksena siinä on enemmän makua. Tuntuukin siltä, että olenkohan syönyt koskaan ennen näin hyvin? Toisaalta sitten en ole tainnut kieltäytyä varsinaisesti mistään. Maiskuttelin viikonloppunakin jäätelöä, pullaa, keksiä – ja ihan hyvällä omallatunnolla. Söin niitä vain vähemmän kuin ennen.

Kolesteroliarvoni olivat kevään työterveystarkastuksen mukaan kohollaan. Olenkin nyt syynännyt suurennuslasin kanssa kaapissa olleiden ruokien rasvoja ja selvitellyt, mikä kolesterolia nostaa. Tyydyttymättömiä, tyydyttymättömiä, osittain kovetettuja, kovetettuja.... Melkoinen termiviidakko, mutta sain juonenpäästä kiinni. Kropan tarvitsemaa hyvää rasvaa saan esimerkiksi salaatinkastikkeesta, levitteestä, kalasta, siemenistä ja pähkinöistä. Ei niin hyvää kovaa rasvaa taas juustosta, levitteestä, uunimakkarapäivänä makkarasta... Transrasvat eli osittain kovetetut kasvirasvat ovat hyi, joten vilkaisen nyt jatkossa varsinkin keksi- ja jäätelöpakettien aineisosaluetteloja. Mitään kovin yllätyksiä ei vastaan tullut, joten termiviidakkoon ei kannata hirveästi jäädä kompastelemaan. Kun syön rennoin rantein, näppituntumalla terveellisesti, ruokavaliossa painottuvat juurikin oikeat rasvat. 

Ei kommentteja

Mitä tuumaat?