Kun kilot ei lähdekään hihaa ravistamalla - back on track


Eipä olekaan ihan suffelia tämä elämäntaparemppa aina. Olen nyt parin kuukauden ajan hävitellyt kesäloman aikana kertynyttä pöhöä oloa. Radiohiljaisuudesta ehkä voitte arvata, mitä pöhönpoistolle kuuluu? Noh.

Tiedän, mitä pitää tehdä saadakseen hyvän olon, mutta teen vähän sinne päin. Lopputulema on tukkoinen, väsähtänyt ja ankea olo. Puntarilla pöhö näkyy vain maltillisena +1,5 kilona, mutta tämä turvotus, jano ja väsymys on aivan toisissa sfääreissä.

Muistan ihan kirkkaasti todenneeni keväällä ainakin siipalle, varmaan myös täällä blogissa, että elämäntaparemppa on naurettavan helppoa. Mistään en jäänyt paitsi, ja kiloja lähti hiljalleen pois suurinpiirtein hihaa ravistamalla.

Lievän itsetutkiskelun myötä olen tullut siihen tulokseen, että uusi elämäntapa ei ollut sittenkään vielä niin vahvalla pohjalla kuin olin ajatellut. Kesäloma meni vielä ihan hyvin, mutta sitten tuli arjessa vastaan kaikenlaista kremppaa ja murhetta itsellä ja läheisillä. Työt stressasi. Lääkitsin tilannetta vähän suklaalla, unohdin veden juonnin, söin enemmän mitä sattuu ja lenkille en kai muka ehtinyt. Ensin satunnaisesti ja pikku hiljaa huonot tavat muuttuivat arjeksi.

Nyt vähän harmittaa. Kompastelin elämäntaparempassa juurikin silloin, kun omasta hyvinvoinnista olisi erityisesti pitänyt huolehtia!

Jossain välissä onneksi muistin taas, että aioin syksyllä mittauttaa uudelleen kolesterolin ja verensokerin. Kiloja on kyllä karissut kevään mittausten jälkeen 6–7, mutta kisakunto ei muuten tunnu kovin rautaiselta. Miten ihminen voi unohtaa, että koko elämäntaparempan taustallahan oli huonoon suuntaan livenneet veriarvot? Että eihän tässä suinkaan peilikuvan takia pelkästään muutosta tehdä.

No nyt olen siis taas muistanut. Tähän lauseeseen lopetan myös harmittelun ja surkuttelun.

Montakohan viikkoa menikään, että olo muuttui hyväksi? Ja pitäisiköhän ottaa väliaikamitat rupista? Aloittelijan juoksuohjelman eli C25K:n pariin palasin viime viikolla. Jos tänään aloittaisi taas vesipäiväkirjan ja ottaisi pullasta vain neljänneksen!

Eli operaatio back on track. 

Ei kommentteja

Mitä tuumaat?