Aloitteleva juoksija kysyy


Pyhä jysäys, miten taitava ihminen on keksimään erilaisia syitä sille, miksi ensimmäinen juoksulenkki kannattaa siirtää huomiselle tai jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Jos ei jalat tunnu raskaalta, niin sitten houkuttaa jäädä katsomaan televisiosta Sohvaperunat.

Suurin kysymys tuntuu olevan, mille kellonlyömälle vuorokaudesta varataan aika kuntoilulle? Aamulla kroppa (mukaan lukien pää) ei pelaa yhtään. Päivällä kalenteri täyttyy töistä ja sen jälkeen kotitöistä. Niiden jälkeen olisi vapaata, mutta kun tuli juuri nykäistyä iltaruoka ja päälle kaksi mottia kahvia, niin juoksepa sillä vartalolla. Onko ainoa potentiaalinen aikaslotti tosiaan myöhään illalla ennen iltapalaa?

Iltahämärissä juoksemisen plussiksi voi toki lukea myös harvalukuisemman yleisön.

Mistä päästäänkin listan seuraavaan osioon: vatvottaviin asioihin, joita voi pyöritellä mielessä niin kauan, että lenkille ei enää ehdi.

Millä vaatteilla juoksen, etten kuoleudu kuumuuteen ja nestehukkaan? Ja entä kun kaikki vaatteet kiristää nykyään?

Ja minne juoksen? Asfaltti varmasti ottaa polviin, sorateille ei ole sopivan mittaista kiertävää lenkkiä vaan pitäisi mennä tylsästi edes-takaisin samaa tietä, kuntopolulle pitäisi lähteä autolla. Juuei.

Lähdenkö juoksemaan yksin vai siipan kanssa? Yksin ravaa liian lujaa, siipan kanssa juostessa alkaa ennen pitkää ottaa ohimoon se, että siipan ei tarvitse juosta pysyäkseen menossa mukana. Sitä paitsi miksi juosta yhdessä, kun kommunikointi jää kuitenkin elekielen tasolle? Henki vinkuen on vähän hankalampi jutella. PitääPystyäPuhumaan-periaatteen keksijä ei tasan tarkkaan ole aloittanut juoksuharrastusta nollista. Eikä ainakaan nollista ja 15 kg ylipainoisena.

Niin että tässä on nyt vähän kaikenlaista mietittävää, katellaanko huomenna uudestaan?

Hei sinä sympaattisen jahkaileva juoksuharrastuksen aloittaja siellä! Hörppää tänään illalla yksi motti kahvia vähemmän, kiskaise jotkut vaatteet päälle (ei niitä pimeässä kuitenkaan kukaan niin tarkkaan näe) ja käy heittämässä se ensimmäinen lenkki. <3

Ei kommentteja

Mitä tuumaat?