4 viikkoa juoksuharrastusta takana - miten sujuu?

No, aivan sujuu. Neljän C25K-viikon jälkeen pullahiirestä juoksijaksi -tilanne on nimittäin tiivistynyt tähän pisteeseen:

1. Jalat tekevät juoksuliikkeitä ihan sujuvasti viisi minuuttia putkeen. Viime viikon lenkit mentiin juoksumäärällä 3+5+3+5 minuuttia, juoksupätkien välissä käveltiin sama mokoma. Jaksan siis todistetusti jo hölkätä yksittäisellä lenkillä yhteensä 16 minuuttia, ainakin kun askel on riittävän raahustava ja matala ja vauhti ns. maltillinen. Tämän ohjelman aikana juokseminen on sujunut ensimmäistä kertaa ikinä hengityksen puolesta kivutta.

2. Välillä on keveän juoksuaskeleen päiviäkin. Useimmiten tietysti tuntuu kuin jalkoihin olisi juoksukenkien sijasta nyöritetty hiekkasäkit. Edellisenä päivänä tehty huolellinen venyttely keventää askelta, mutta kuka nyt saisi aikaiseksi venytellä...

3. Unelmien ajastin on vielä löytymättä. Interval Timer on muuten bueeno, mutta siihen ei saa ohjelmoitua vaihtelevanpituisia juoksu- ja kävelypätkiä. Parilla lenkillä testattavana olleeseen Hybrid Interval Timeriin saa kyllä ohjelmoitua pätkät, mutta sovellus piippaa äänellä, jota ei kuule taskusta kun tuuli suhisee korvissa. Tai sitten sen piipityksen kuulee pimeyden keskeltä koko naapurusto. Värinähälyytyskin löytyy, mutta eihän sitä siinä hytkeessä tunne. 

4. Polvet tykkää vapaapäivistä. Ei ne nyt kipeiksi ole juoksemisesta tulleet, mutta juoksulenkkien välissä tekee mieli pitää välipäivä. Lähinnä polvet tuntuvat juoksua seuraavana päivänä vähän helliltä, mutta eivät onneksi kipuile päivän normaalissa liikkumisessa. Polviparkoja ajatellen pysyttelen kuitenkin toistaiseksi pois asfaltilta.

5. Tiivistynkö vai en? Laihtuuko juoksemalla? Puntarissa paino hilaa koko ajan ennemmin ylös päin, mutta jos oikein vakuuttavasti uskottelee itselle peilin edessä, niin eiköhän vain posket ja vyötärö ole aavistuksen verran tiivistyneet. Aivan varmasti. 

Ja sitten, mitä sitten. Viikolla 5 Couch to 5K lähtee aivan laukalle. Ekalla lenkillä pingotaan 3 x 5 minuuttia, toisella 2 x 8 minuuttia ja loppuviikosta tämän vartalon pitäisi juosta 20 minuuttia putkeen. En ymmärrä vielä miten, mutta vi ska se!

Ei kommentteja

Mitä tuumaat?