Vyötärölihavuus? Täällä.

Bloggaaja ennen ja jälkeen.

Perhana, olen vyötärölihava. 

Toki on tullut havaittua, että keskiruppiin on kertynyt viime vuosina vararengas tahi pari. Vartalotyyppini on kuitenkin aina ollut ennemmin riuska kuin hintelä, joten vararenkaitakin on tervehditty ilman suurta paniikkia. Kieltämättä paidannapit ovat käyneet vuosi vuodelta pinkeämmiksi ja kaikki farkut slim-fiteiksi, mutta ne kun nämä muotivirtaukset...

Tänään sitten erehdyin tekemään Työterveyslaitoksen nettisivuilla olevan kuntolaskurin. Painoindeksi sentään huiteli vielä lievän ylipainon yläpäässä, mutta vyötärönympäryksen suhteen mittari näytti punaista. Huomattava riski ja selvä viittaus "vyötärölihavuuteen eli ns. omenavartaloon", sanoi hän.

Päärynästä on tullut omena.

Vyötärölihavuus, joka kuulostaa ällöttävältä jo sanana, taas on riskitekijä liudalle sairauksia ja terveysmurheita. En viitsi edes luetella, mutta listalta löytyi kaikki diabeteksesta syöpäsairauksiin.

Hyvä uutinen taas on se, että meidän vyötärölihavien kannattaa laihduttaa liikuntapainotteisesti. Liikunta vähentää vatsaontelon (yök) rasvaa (yök), vaikka paino ei laskisikaan.

Siis juoksukenkää jalkaan, tämä on ihan hyvä motivaattori.

Vapise vyötäröläski.






Ei kommentteja

Mitä tuumaat?