Hyvä pöhinä


Välipala klo 14, kokonaisen vappudonitsin sijasta puolikas tai neljännes ja vedenjuonnin seuranta tukkimiehen kirjanpidolla, sopivia ruoka-annoksia, paljon kasviksia. Näillä suuntaviivoilla olen elänyt tämän viikon, ja hyvältä tuntuu!

Uskonvahvistusta tekemiseeni ja hyvää fiilistä olen hakenut lukemalla blogeja ja kirjoja, jotka tsemppaavat. Ykköseksi tällä hetkellä on noussut Jenny Belitz-Henrikssonin Uuteen nousuun -kirja, josta viime postauksessa mainitsinkin. Siitä on tullut elämäntapamuutoksen käsikirja, johon palaan melkeimpä päivittäin tarkistamaan koordinaatteja ja ajo-ohjeita: mitä tehdä ja miten ajatella. Että en joudu elämäntapamuutoksen myötä luopumaan, vaan saan jotakin parempaa tilalle. Että olen ihan hyvä näinkin, mutta haluan juosta ennen pitkää sen kympin. Ja tehdä elämästäni aktiivisempaa. Ja pitää kunnostani ja terveydestäni huolta. Ei tässä järjestyksessä, vaan mielellään kaikki kiitos.

Lisämotivaatiota hain ja sain työterveyshoitajalta. Epäilin jo ennakkoon, että kolesteroli- ja verensokeriarvoni voisivat olla "massakauden" myötä vähän kohollaan, ja epäilys osoittautui ihan oikeaksi. Ei paljon kohollaan, mutta sen verran viitearvojen yläpuolella, että tekee mieli säätää ruokavaliota  ja ulkoiluttaa lenkkikenkiä vähän aktiivisemmin. Sovimme uusintakokeet puolen vuoden päähän ja sillä välin aioin pistää töpinäksi.


Kiitos tosi sitkaan räkätaudin, olen päässyt vasta kevyesti reippailemaan ulos, mutta lähipäivinä taidan päästä jo kuntoilemaan. Aloitan maltillisesti ja otan aluksi ohjelmaan kävelylenkit, koska tämän hetkinen paino (80 ja risat, enkkari) tuntuu jytkyltä juoksemiseen. Soon as possible, siirryn kuitenkin C25K:hon ja alan totuttautua taas juoksuaskeliin.

Lihaskuntopuolesta huolehdin My Peak Challengen ohjelmalla ihan kotosalla. Ehdin tehdä muutaman viikon Peaker Foundation -ohjelmaa ennen kuin teloin kylkeni ja nappasin räkätaudin. Parin testiviikon perusteella haastetta on ainakin riittävästi, mutta toisaalta jaksoin pukertaa harjoitukset läpi ihan menestyksekkäästi. Ei siis epäilystä, etteikö kunto kohenisi, kunhan pääsen hommiin!

Ei kommentteja

Mitä tuumaat?